Серед закарпатців у списку ВО “Свобода” – заступник командира батальйону, доброволець та волонтери

На ХХІХ з’їзді Всеукраїнського об’єднання “Свобода” затверджено список кандидатів у народні депутати України від націоналістичного об’єднання у багатомандатному виборчому округу. До списку “Свободи” увійшли сім закарпатців – членів ВО “Свобода”, серед яких боєць добровольчого батальйону “Січ”, активний учасник Революції Гідности чотовий Майдану Юрій Черкашин, керівник Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”, очільник волонтерської групи “Карпатська Січ” Олег Куцин, керівник прес-служби “Свободи” Тарас Косівський.

Олег Куцин, № 30 у виборчому списку. Очільник Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”, член Політради ВО “Свобода”, більше трьох місяців перебуває в зоні АТО, очолює виборчий штаб “Свободи” на Донеччині, ініціятор створення чоти “Карпатська Січ”, частина якої служить у лавах Нацгвардії, а старші колеги займаються волонтерством на передовій. Олег Куцин народився 23 листопада 1965 року і з того часу проживає на Закарпатті. У 1982–1984 роках навчався в Івано-Франківському інституті нафти і газу. Після строкової служби у 1986–1989 рр. продовжив навчання у Львівському політехнічному інституті. Згодом закінчив Львівський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України. У 1987–2005 рр. пройшов шлях професійного становлення на Тячівському заводі “Зеніт” – від майстра до виконувача обов’язків директора. У 2005–2006 рр. – перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації. З 2007 року по цей час – в. о. директора Тячівського заводу “Зеніт”. Двічі обирався депутатом Тячівської міської ради. 22 роки займається політичною діяльністю, ніколи не зраджував націоналістичних поглядів. Батько двох дітей – Олесі та Тараса.

Тарас Косівський, № 66. Керівник прес-служби ВО “Свобода”. Народився 5 лютого 1988 року в місті Рахів Закарпатської области. 2010 року закінчив факультет журналісти Львівського національного університету імені Івана Франка, магістр журналістики. З 2010 року очолював Львівську прес-службу, з жовтня 2013 року очолює прес-службу ВО “Свобода”.

Юрій Черкашин, №77. Голова ВМГО “Сокіл”, доброволець батальйону “Січ”, чотовий Майдану (окрема чота “Сокіл”). Народився 4 листопада 1989 року в місті Ужгород Закарпатської области. У 2011 році закінчив Прикарпатський Інститут ім. М. С. Грушевського Міжрегіональної академії управління персоналом (напрям “Право”), здобувши диплом бакалавра з відзнакою. На місцевих виборах восени 2010 року обраний депутатом Бориславської міської ради Львівської области. З серпня 2014 року учасник так званої антитерористичної операції на Сході України в батальйоні “Січ”. Тимчасовий виконувач обов’язків командира першого взводу.

Леонід Хода, №121. Народився в м. Ужгород Закарпатської области 29 серпня 1975 року в родині військовослужбовців. У 1990 році закінчив загальноосвітню школу № 6 м. Ужгород, з 1990 року по 1993 рік навчався у Львівській республіканській спецшколі-інтернат з поглибленою фізичною та військовою підготовкою (нині – Львівський військовий ліцей ім. Героїв Крут), після чого в 1993 році вступив у Київський інститут Сухопутних військ, який закінчив з відзнакою у 1998 році. Згодом проходив військову службу на різних посадах, в 2004 році був звільнений з лав ЗСУ в зв’язку зі скороченням, на той час обіймав посаду начальника штабу військової частини А2049. Після звільнення працював приватним підприємцем, в 2006 році створив будівельне підприємство ПП РБК “Стройкомплекс”, де до мобілізації був директором. З березня 2014 року мобілізований, зараз обіймає посаду заступника командира однієї військових частин.

Володимир Гапун, №145. Народився 16 серпня 1983 року в с. Гаї-Смоленські Бродівського р-ну Львівської области. Після закінчення Бродівської ЗОШ № 3 навчався у місцевому педучилищі, яке закінчив з відзнакою у 2002 році. В 2013 році здобув вищу освіту в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка. Займає посаду виконавчого директора ТОВ “КМТ” (с. Тересва) з 2005 року. Голова Тячівської районної організації ВО “Свобода”.

Томаш Лелекач, №170. Уповноважений з питань гуманітарного забезпечення війська АТО, керівник Ужгородської міської організації ВО “Свобода”, волонтер чоти “Карпатська Січ” у зоні АТО. Народився 12 липня 1986 року в м. Ужгород Закарпатської области. Після закінчення дев’яти класів 2001 року вступив до Ужгородського комерційного технікуму. У 2005 році закінчив повний курс технікуму за спеціяльністю “Технологія харчування” та отримав кваліфікацію молодшого спеціяліста “Технік-технолог громадського харчування”. У 2005 році вступив до Ужгородського національного університету на інженерно-технічний факультет, катедра Приладобудування, спеціяльність “Науково-аналітичні, екологічні прилади і системи”. У 2010 році отримав кваліфікацію спеціяліста за цією спеціяльністю.

Тарас Бойчук, №194. Керівник виборчого штабу ВО “Свобода” в Закарпатській області. Народився 9 вересня 1989 року в місті Калуш Івано-Франківської области. У 2007 році вступив на навчання до Національного університету державної податкової служби України за спеціяльністю правознавство, спеціялізація “Судові та правоохоронні органи”. У 2012 році отримав диплом освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціяліст”. Також в 2009 році поступив в Ужгородський національний університет за спеціяльністю “Географія”, який закінчив в 2014 році, отримавши диплом освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціяліст”.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО “Свобода

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *