“Ручні пси” закарпатських олігархів пішли в атаку

піпашНа Закарпатті останні 15 років при всіх владах та їх режимах більшість чиновницьких та депутатських крісел постійно займали люди місцевого клану Балог.

  І тому є логічне пояснення, хоча й аморальне, з другого боку. Адже коли інші політсили намагались чесно – через програми, зустрічі з виборцями, зовнішню рекламу здобути підтримку електорату, клан Балог відверто і нахабно пропонував матеріальні винагороди за позначку в бюлетені. Люди ж, у свою чергу, погоджувались на таку справу тільки через банальний стереотип, що від них і так нічого не залежить. Звісно такий стан справ на руку людям котрі звикли добиватися своєї мети будь-якими методами та засобами, при цьому нехтуючи долями та життями інших людей.

 

Сьогодні ж ситуація змінилась, якщо вірити експертам у соціологічній сфері. Люди, подолавши режим Януковича цієї зими, й справді змінились, відчули можливість впливати на владу України та її долю. От і не «проканає» вже 200 гривень у конверті за мовчання, і це добре розуміють балогівські аферисти. Зараз вони всіма можливими ресурсами намагаються зробити із Єдиного центру чесних та порядних людей, котрі, «звісно», не підтримували Януковича на президентських виборах і не працювали в уряді Азарова, не вели закулісні ігри при Ющенку, які згодом ойкнулись українцям, і ніколи не працювали на власну користь, а тільки для громади. Тільки той, хто не живе на Закарпатті, готовий у таке повірити, а самі краяни все чудово знають і розуміють. Тому ті ж балогівські аферисти вирішили відволікти людей іншими персонами та місцевими скандалами, спустивши на них з ланцюга своїх «псів».

 

15 квітня, на одному з місцевих інформаційних сайтів з’явилась блог-стаття вірного ЄЦ-івському кублу активіста, колишнього «політика», чиновника та останнім часом завзятого люстратора Володимира Піпаша. Ця особистість, біографія якої заслуговує на сторінку «великих» звершень хіба що в жовтій пресі, прикриваючись різними майданівськими об’єднаннями (які активно існують тільки перед камерами балогівських ЗМІ для критики всіх, хто не з ними), заявляє, що новий керівник краю не справився із своїми обов’язками і повинен подати у відставку. Першочерговою причиною того, що Лунченко повинен відсторонитись, за твердженням Піпаша, є зрада ідей революції гідності та небажання оновити увесь керівний склад ОДА і підпорядкованих структур.

 

Виникає запитання: хто такий Піпаш, аби судити роботу структур краю? Демократичним, легітимним шляхом його ніхто не обирав на жодну із посад. Усі громадські організації, в яких він бьере участь, не мають виключного права представляти волю, інтереси всіх людей, що проживають в Україні та на Закарпатті зокрема. Навіть якщо, кулуарно, перед будівлею ОДА зберуться 20-30 осіб, як це неодноразово було протягом останніх декількох місяців, назвуться місцевим вічем і делегують Піпашу прочитати якийсь папірець чи висловити побажання – це все ж таки бажання та думка двох-трьох десятків людей. Важливо зважати на потреби всіх, проте не можна піддаватися на меркантильність декількох на шкоду більшості краянам.
Також Піпаш у своєму блозі дав оцінку багатьом керівникам структур краю і вважає, що вони мали бути звільнені в перші ж дні після повалення режиму Януковича. Це, може, й так, проте не варто забувати про деякі моменти цієї справи. Питання: за яким законом та на яких підставах мав діяти новий голова ОДА, аби звільняти всіх цих людей? Закону про люстрацію по сьогодні немає, а відповідно і чітких норм та правил, за що звільняти чиновників, нині також немає. А на їхнє місце хто повинен бути призначений і від якої політсили? Піпаш не згадує, що більшість в обласній раді та й інших місцевих радах краю має ЄЦ, де керівниками є Балоги і вони претендують на домінуючу позицію при призначенні нових чиновників, а знов і знов нагадувати, що вони співпрацювали і підтримували всі попередні уряди та режими, навіть не варто…
Також не потрібно забувати про події на сході України, де Російська Федерація нехтує всіма міжнародними домовленостями і відверто поширює та фінансує тероризм. У таких умовах життєво необхідно зберігати спокій, об’єднатись проти спільної загрози і дати відсіч ворогу. Проте у Піпаша завдання інше, яке, напевно, полягає в тому, аби постійно критикувати від імені декількох кишенькових майданівських організацій, «люструвати» всіх, хто неугодний балогівцям, адже написав він тільки про півтора десятка осіб, які залишились працювати в Адміністрації та керівниками інших структур, а про інших чомусь забув; напевно, вони вже кулуарно домовились працювати на клан. Такі постійні звинувачення повинні викликати в Києві занепокоєння станом справ у тилу, і, напевно, Піпаш та його покровителі Балоги розраховують на подальші консультації з ними щодо призначення іншої кандидатури.

 

Так не повинно бути і не буде! Якщо вже говорити про люстрацію, то люструвати повинен народ шляхом голосування на виборах – зараз це найкращий спосіб та найбільш реалістичний. А звертати увагу на гавкання «ручних псів» олігархів не варто. Україну чекає складне випробування на незалежність, чесність та рішучість у боротьбі з відвертим тероризмом нащадків більшовицького угруповання.

 

Хай береже Бог Україну!

Комітет захисту прав людини НРЗ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *