Categories Новини

Радіочастоти Закарпаття поповнили бюджет на 90 тис. грн.

Така сума коштів за використання радіочастотного ресурсу надійшла до бюджету протягом січня-травня 2014 року. Це на 2,8% більше ніж за п’ять місяців 2013 року.
Нагадуємо, платниками збору є користувачі, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування. Варто відмітити, що таке право надається користувачу за наявності ліцензії на користування радіочастотним ресурсом; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію.
Суб’єкти господарювання сплачують збір з дати видачі ліцензії. Обчислюють суму збору виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо. Об’єктом оподаткування збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.
Хто є платниками збору, що є об’єктом оподаткування, які ставки, який порядок обчислення та порядок збору за користування радіочастотним ресурсом визначено Розділом XV Податкового кодексу України.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *