ПТУ Закарпаття перепрофілюють відповідно до потреб ринку праці

ПТУЦього року за результатами проведеного професійно-технічними навчальними закладами аналізу регіонального ринку праці, вивчення потреб міст і районів Закарпаття у первинній професійній підготовці, перепідготовці краян з робітничих професій проліцензовано 27 робітничих професій, з яких 10 – нових.

Про це поінформувала заступник директора департаменту–начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти облдержадміністрації Ганна Сопкова.

«Більшість професій – інтегровані з двох складових, що дає випускникам більше можливостей у працевлаштуванні. Такий підхід зобов’язує керівників професійно-технічних навчальних закладів модернізувати навчальні майстерні. На цю мету з обласного бюджету Закарпаття виділено 3 млн 200 тис. грн, з яких профінансовано 1 млн 382,6 тис. грн. Ці кошти дозволили на новітньому обладнанні у 9 нових майстернях готувати робітничі кадри з таких професій, як: продавець продовольчих та непродовольчих товарів, офіціант, бармен, кондитер, електрогазозварник, швачка, кравець, перукар (перукар-модельєр), слюсар з ремонту автомобілів», – розповіла Ганна Іванівна.

Завершення фінансування модернізації матеріально-технічної бази окремих професійно-технічних навчальних закладів краю дозволить здати в експлуатацію ще в цьому році 11 реконструйованих та переобладнаних навчальних майстерень у восьми навчальних закладах, що значно покращить організацію навчально-виробничої роботи.

Це дасть змогу завершити процес перепрофілювання окремих професійно-технічних навчальних закладів, інтеграції та запровадження нових професій, у тому числі і вилучення тих професій, якими перенасичений регіональний ринок праці.

Зокрема: оператор комп’ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, секретар керівника чи то організації, чи підприємства, чи установи, – пише управління інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю ОДА.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *