Categories Новини

Прикордонники запрошують закарпатців взяти участь у конкурсі

ПрикордонникиДругий десяток років «розміняв» щорічний прикордонний мистецький конкурс «Смарагдова ліра». Протягом десятиліття у сотнях творів літератури, мистецтва і журналістики на прикордонну тематику увіковічнились служба та побут вартових державних рубежів. Днями було дано старт цьогорічному конкурсу, підсумки якого будуть підведені напередодні Дня прикордонника – у травні 2014 року.

За результатами конкурсу переможці та призери у відповідних номінаціях будуть нагороджені дипломами лауреата конкурсу, грошовими преміями, а також пам’ятними відзнаками «Смарагдова ліра» за створення художніх творів у різних жанрах літератури й мистецтва, опублікованих у ЗМІ або виданих окремо, що висвітлюють життя, службу і духовний світ прикордонників.

Премія вручається у наступних номінаціях:

«Художня література» – проза, поезія, драматургія, літературна критика, нарис, публіцистика та історичні дослідження;

«Музика» – професійна пісня, авторська пісня;

«Образотворче мистецтво» – живопис і графіка, скульптура, оздоблювальні та монументальні роботи;

«Журналістика» – за цикли передач та матеріалів на прикордонну тематику, які користуються популярністю на радіо і телебаченні та  в друкованих і електронних ЗМІ;

«Культурно – шефська допомога» за сприяння у виданні книг, аудіо – та відеопрограм, увічнення пам’яті героїв – прикордонників, особистий вклад у військово-патріотичне та естетичне виховання прикордонників.

Визначатимуться також кращі з кращих у номінаціях «Кіно», «Театр», «Хореографія».

Будемо раді, якщо в конкурсі візьмуть участь талановиті люди Закарпаття.

За додатковою інформацією просимо звертатися за адресою: м. Чоп, вул. Головна 55а, або за телефоном 050-86-96-293 (начальник відділення по роботі з персоналом майор Шевляков Валентин Віталійович).

 

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *