Прокуратура викрила чергову земельну оборудку чиновників Держгеокадастру на Закарпатті

прокуратураПосадовці головного управління Держгеокадастру в області незаконно передали в приватну власність майже 74 га землі вартістю понад 36 млн. грн. – прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Берегівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області за фактом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

Берегівською місцевою прокуратурою встановлено, що у жовтні 2015 року посадові особи головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області в порушення Закону, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи його в інтересах третіх осіб, надали дозвіл ряду громадян щодо виготовлення проектів землеустрою з подальшою передачею їх в приватну власність на земельні ділянки загальною площею майже74 га, вартістю понад 36 млн. грн. без вилучення їх з постійного користування Радгосп-завод «Мужіївський».

В результаті вказаних протиправних дій державним інтересам завдано шкоди на 36 млн. грн.

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *