Прокуратура через суд добивається виплати працівникам закарпатського колгоспу заборгованої зарплати

гривняУжгородською міжрайонною прокуратурою в інтересах працівників ДП «Великолазівський» до суду подані заяви про видачу судових наказів на суму 180 тис. грн. – це сума заборгованої закарпатцям зарплати.

Торік, прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог  законодавства у сфері оплати праці в Ужгородській районній державній адміністрації та ДП «Великолазівський», в ході якої виявлені порушення вимог законодавства України у сфері оплати праці, зокрема,  на вказаному підприємстві виявлена невиплачена заробітна плата працівникам з січня 2013 року по поточний період на загальну суму 157 тис. грн., при наявності обігових коштів на рахунках, що суперечить вимогам Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці», а також  свідчить про наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого, у діях посадових осіб ДП «Великолазівський».

За результатами даної перевірки Ужгородською міжрайонною прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України – безпідставна невиплата заробітної плати.

Досудове розслідування у цьому провадженні вже завершено, особі, яка на час виникнення вказаної заборгованості, займала посаду директора ДП «Великолазівський», оголошено підозру у вчиненні ним даного кримінального правопорушення та направлено обвинувальний акт до суду.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *