Categories Новини

Проекту “Все Закарпаття читає дітям” виповнюється рік

Торік наприкінці січня в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок урочисто стартував соціокультурний проект “Все Закарпаття читає дітям”, метою якого є пропагування читання як запоруки інтелектуального, творчого та духовного розвитку.

Проект реалізовується в рамках всеукраїнського – “Вся Україна читає дітям” – з ініціативи представника Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, провідної вітчизняної дитячої письменниці Галини Малик і за підтримки управління культури Закарпатської облдержадміністрації.

За традицією проекту до щораз іншої дитячої аудиторії приходить гість (успішний представник будь-якої професії і, за сумісництвом, книголюб), який власним прикладом (читанням) заохочує до єднання з книгою. Так, торік серед гостей побували: актор Закарпатського академічного обласного театру ляльок Микола Карпенко, світова чемпіонка та заступник голови Закарпатської обласної федерації Шидокан Карате Ірина Годинець, львівська авторка юнацьких бестселерів Галина Рис, книговидавець Олександра Гаркуша, фронтмен гурту “Rock-H” Віктор Янцо, письменниця Галина Малик, обличчя закарпатського телебачення, ведуча Мар’яна Лошак і священик, викладач Ужгородської греко-католицької богословської академії ім.Блаженного Теодора Ромжі Михайло Микуланинець.

Учасниками ж зустрічей стали школярі та студенти Ужгорода, вихованці медико-соціального реабілітаційного центру “Дорога життя”, відпочивальники обласного оздоровчого табору для обдарованих дітей “Гармонія” та обласного спеціалізованого дитячого пульмонологічного санаторію “Малятко”.

Крім знайомства з цікавим гостем і книгою, яку він представляв, завдяки підтримці управління культури облдержадміністрації на малих і юних читачів чекали і книжкові дарунки – переважно видання сучасних українських авторів, а також сувеніри проекту.

Такого ж формату організатори планують дотримуватись і надалі. Й уже 25 січня свято читання завітає до Ужгородського коледжу культури і мистецтв (театральний зал), де порадує юнь цікавим спілкуванням та книжковими новинками від топових сучасних українських письменників, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *