Повідомлення про замінування вокзалу та військкомату в Ужгороді виявилися неправдивими (ФОТО)

Протягом минулих вихідних до Ужгородського міськвідділу міліції надійшли три повідомлення про замінування залізничного вокзалу й обласного військового комісаріату. Горе-жартівників, які телефоном повідомили про замінування, розшукує міліція. 
В суботу о 14.30 по спецлінії «102» до міліції міста надійшла інформація від оперативного чергового Лінійного відділу на станції Ужгород про те, що до них зателефонувала невідома особа й повідомила, що через півгодини на території залізничного вокзалу Ужгорода буде бомба.
вокзалВ неділю близько 12.20 оперативний черговий того ж Лінійного відділу отримав ще одну інформацію подібного змісту від невідомого чоловіка. Останній у телефонній розмові повідомив, що через тридцять хвилин на території залізничного вокзалу м.Ужгорода відбудеться вибух. Отримавши таке повідомлення, службовець відразу сповістив оперативного чергового Ужгородського міськвідділу міліції.
На місце події виїхало керівництво, слідчо-оперативна група міськвідділу міліції та працівники ДАІ. Територію залізничного вокзалу було огороджено, виставлено охорону, а доступ стороннім до місця події було припинено. Пасажирів і працівників станції було евакуйовано.
Звичний ритм життя залізничного вокзалу завмер практично на кілька годин. На щастя, ні в першому, ні в другому випадку вибухонебезпечних предметів на території вокзалу не знайшли.
Через кілька годин до Ужгородського міськвідділу міліції надійшла ще одна інформація, тепер уже від оперативного чергового Закарпатського обласного військового комісаріату. Службовець повідомив про те, що до них зателефонував невідомий чоловік, який назвався Тарасом Іванюком, і погрожує вибухом.
На місце події відразу було направлено слідчо-оперативну групу, співробітників роти патрульної служби міськвідділу міліції та працівників ДАІ. Також на місце події прибули очільник УМВС області Сергій Шаранич, його заступники Сергій Россоха і Олександр Гебеш, керівництво УБОЗ УМВС й Ужгородського міськвідділу міліції, експерти НДЕКЦ при УМВС та кінологи з службовими собаками.
Експерти разом із кінологами провели обстеження приміщень адмінбудівлі та прилеглої території – вибухових пристрїв та небезпечних речовин не виявлено.
Ужгородські міліціонери проводять заходи з встановлення осіб, які дали неправдиве повідомлення про мінування. Нагадаємо, що згідно ст.259 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів зловмиснику загрожує обмеження волі терміном до 5 років.
Діана ДОРОГІЙ,
Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *