Порошенко віддасть на відкуп Закарпаття родині Балог – експерт

ПорошенкоПолітолог Олексій Вороненко розповів про політичну ситуацію на Закарпатті та основних політичних гравців області:

«При Порошенку Балога постарається повернути собі необмежену владу в Закарпатті, адже для нього Порошенко – це другий Ющенко, при якому Балога зможе бути повноправним господарем в краї. Валерій Лунченко зараз не в змозі давати належний опір Балогам, а що говорити про те, якщо Порошенко стане президентом. Він буде маріонетковим губернатором, якщо взагалі ним буде.

Тому я вважаю, що, якщо є еліти, які не хочуть потрапити під каток під назвою Балога, то потрібно діяти. А для рішучих дій залишається все менше часу. Після президентських виборів основні команди будуть сформовані. Зараз я бачу не так багато об’єднуючих особистостей в Закарпатті, але все-таки вони є. Це ті політики, які споконвічно виступали проти Балоги. З найяскравіших опонентів Віктора Івановича я можу назвати Степана Деркача та Сергія Ратушняка. Проте є також і ті, хто дуже добре діють як тіньові менеджери в обласній раді і всьому Закарпатті. Я в цьому переконався, будучи присутнім на останній сесії обласної ради. Думаю, що антибалогівський кістяк сформується саме навколо цих фігур. Деркач, наскільки мені відомо, вирішив підтримати Сергія Тігіпка. Ратушняк – Анатолія Гриценка. Тігіпко і Гриценко в Закарпатті – це поки що неоране поле і тут команди будуть формуватися а, отже, ті, хто не симпатизує Балогам, може отримати додаткові важелі в одній з цих команд. Тут, звичайно, грає елемент закарпатської специфіки, присутній елемент гордості, зарозумілості, боязні, а також помилкова думка про те, що, мовляв, краще почекати, а там подивимося. Та дивитися вже потім не буде на що.

Раз за разом, тисячоліття за тисячоліттям політики роблять одні й ті ж помилки. Мені згадалася давня історія, коли римляни на самому початку свого великого шляху облягали єгипетське царство царя Птоломея, а в минулому сатрапа Єгипту і одного з найближчих полководців Олександра Македонського. Обидві сторони намагалися схилити на свій бік, скажу так – місцеві еліти. Там кумедна вийшла історія – схожа на Закарпатську».

Дзеркало Закарпаття

1 comment

сектор А says:

Сучара той Балога….Дістав вже й той ПАРАШенко…
Треба це лайно нищити вогнем та мечем.
Тягнибок – у дупі.
Особисто для мене остання надія – А.Гриценко.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *