Категорії Новини

Понад 100 закарпатських платників ознайомились з практикою застосування норм Податкового та Митного кодексів України

платники

Саме на цю тему сьогодні відбувся семінар для платників області за участю фахівців Головного управління Міндоходів у Закарпатській області та Чопської митниці Міндоходів.

Відкриваючи зустріч, начальник Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Василь Іванчо розповів присутнім про пріоритетні напрями розвитку, завдання та новації Міністерства доходів і зборів.

Також він наголосив на тому, що одне з основних завдань – налагодження партнерських стосунків з бізнесом, які повинні співіснувати зі своєчасною сплатою податків.

«Тут зібрались усі фахівці з усіх питань, що можуть виникнути у присутніх платників», – зазначив він, надаючи слово доповідачам.

Голова ради Територіального відділення Асоціації платників податків України Марта Волощук доповіла учасникам семінару про актуальні особливості сплати податку на доходи фізичних осіб та його ставки, застосування податкової соціальної пільги, оподаткування спадщини та продажу нерухомого майна.

Фахівці детально роз’яснили присутнім платникам новації у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У зв’язку з розпочатим 1 жовтня адмініструванням органами Міндоходів єдиного соціального внеску, платників ознайомили з порядком формування та подання звітності з ЄСВ. Працівники Міндоходів порадили присутнім подавати звітність у електронному вигляді, використовуючи електронні ключі, наголосивши на зручності цього нововведення для платників, та проінформувавши про практичне застосування та порядок їх отримання.

Цього року відбулись зміни, що принесли новації в податковому законодавстві з податку на прибуток. А саме: порядок сплати авансових внесків з податку на прибуток та пільги зі сплати податку на прибуток підприємства, про що і розповіли фахівці ГУ Міндоходів у Закарпатській області. Також вони детально зупинились на особливостях сплати податку на додану вартість і подання звітності щодо нього.

Ще одне нововведення цього року – РРО з контрольною стрічкою в електронній формі. Учасників семінару проінформували про порядок передачі інформації дротовими та бездротовими каналами зв’язку до територіальних органів Міндоходів.

Наприкінці зустрічі присутні змогли отримати фахові відповіді та консультації щодо питань застосування Податкового та Митного кодексів, які виникли протягом семінару.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *