Половина касових апаратів Закарпаття готові звітувати через Інтернет

касовийНа сьогодні контрольно-звітну інформацію при допомозі реєстраторів розрахункових операцій  можуть передавати 2895 одиниць касової техніки. З них 413 апаратів підключено в серпні цього року.
Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.
Варто зауважити, що до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій додано ще дев’ять нових моделей. Оновлений перелік сертифікованих приладів дає широкі можливості вибору касової техніки, яка найкраще підходить до особливостей діяльності суб’єкта господарювання. Таким чином, всього користувачам касової техніки запропоновано 62 моделі реєстраторів, які  відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Нагадаємо, що з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.
Фахівці Міндоходів закликають платників найближчим часом підключити РРО нового зразка або доопрацювати існуючі, оскільки цей процес потребує належної уваги та достатньої кількості часу для адаптації.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/94957.html).
Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 02.08.13 №317.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *