Categories Новини

Побачив світ перший номер газети «МІЖГІРСЬКИЙ ЛІЦЕЇСТ»

На початку Нового року та Різдва Христового побачила світ нова газета Міжгірського професійного ліцею – «Міжгірський ліцеїст». Це газета в газеті: в гостях у журнал-газети «Сузір’я» громадської організації «Міжнародної Академії літератури і журналістики» (МАЛіЖ, керівник заслужений журналіст України Василь Тарчинець). Автор проекту і шеф-редактор – директор ліцею, заслужений працівник освіти України Василь Маринець. У вступному слові розповідає, що засновники газети та її редакційний колектив поставили перед собою основну мету – всебічно висвітлювати багатогранне життя ліцею, поширювати набутий досвід роботи майстрів виробничого навчання, друкувати спогади ветеранів ліцею, актуальні інформації, репортажі, кореспонденцію ліцеїстів, їх творчі та наукові розробки, художні фотографії та малюнки.
Заслужений працівник освіти України, член Національної спілки журналістів України, голова Закарпатського відділення Міжнародного Центру ЮНЕСКО Василь Маринець розповідає про нові тенденції професійної освіти та шляхи модернізації та реалізації інноваційних проектів.
В газеті є умови прийому до Міжгірського професійного ліцею, дізнаєтеся про відновлення верховинських ремесел, зокрема, відкриття у селі Річка ткацької студії – нового підрозділу Міжгірського профліцею де набуватимуть навичок ручного ткацтва з елементами художньої вишивки юні студійці. У газеті «Міжгірський ліцеїст» чимало різножанрових і цікавих матеріалів.
Залишається побажати новому виданню розширити авторське і читацьке коло, налагодити регулярний випуск, знайти благодійників, які б у нелегкий час підтримали вкрай необхідне видання. Перший дванадцяти сторінковий випуск вийшов у паперовій та електронній версії. «У добрий час, газето!»

Ірина Гармасій.

ліцей

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *