Categories Новини

Підсумки АТО за 25 липня

АТО3Від групи “Інформаційний супротив”  Дмитра Тимчука.

З невтішного:

1. СБУ оприлюднила записи перемовин вожачків терористів, які свідчать про те, що російська артилерія обстрілює позиції українських силовиків на території України за запитом бойовиків.

У тому, що Росія вбиває наших хлопців не лише руками своїх наймитів на Донбасі, але й руками солдат та офіцерів своєї армії, ми не мали ані найменшого сумніву. Я зараз про інше.

У свій час багато хто з російських командирів, будучи курсантами, навчались в одних ротах-батальйонах (або батареях-дивізіонах) військових училищ разом із хлопцями з України. Потім разом служили. Мене вражає, наскільки треба втратити найменше почуття офіцерської гідності, щоб, відчуваючи повну безкарність, вбивати вчорашніх «однополчан», які захищають свою землю. Разом з тим, тісно співпрацюючи зі злочинцями та терористами.

Це не офіцери – це покидьки. Схожі на свого підлого Главковерха Путіна.

2. Вчорашні події в Раді, що довбонули і по уряду, все ж до добра не доведуть.

На порядку денному – найактуальніші зміни в держбюджеті у контексті АТО, необхідність діалогу з міжнародними партнерами у економічній та політичній площині. А питання з «повноцінним» прем’єром за фактом підвисло, з працездатним парламентом – так само.

Думаю, що парламентарі, враховуючи надзвичайну складність моменту, могли би рухатися до перевиборів Ради більш мудрим шляхом.

В РНБО заявили, що антитерористична операція продовжуватиметься, не дивлячись на вчорашні події у Верховній Раді та уряді. Це й зрозуміло. Питання лише в тому, кому зараз потрібні додаткові складнощі – невже у нас їх і без того мало?

3. В результаті озброєних зіткнень гинуть жителі Донецька й Луганська.

Мирні громадяни гинуть і в інших населених пунктах, але саме з початком бойових дій у цих обласних містах загроза підвищується в рази. Занадто велика щільність населення, занадто кровожерно налаштовані озвірілі проросійські бойовики.

Смертельні провокації терористів, випадкові влучення снарядів у житлові будинки – для громадян не так важливо, хто винен. Важливий кривавий підсумок. А це ж лише початок битви за ці міста…

З доброго:

1. Наші підступили до Горлівки, на околиці міста розвідники вже навіть вивісили український прапор.

Раніше до Горлівки підтягнулися серйозні сили бойовиків. Терористи прекрасно розуміють: звільнення цього, міста відкриває для сил АТО дорогу на Донецьк, створюючи всі умови для його повного блокування. А це буде останнім цвяхом у кришку труни мерзенного московського проекту під назвою «ДНР».

2. Із розхитуванням та довгими розмусолюваннями, але ЄС все ж таки рухається у бік третього етапу санкцій проти Росії.

Сьогодні Брюссель офіційно увів санкції ще проти 15 РФ та 18 компаній через ситуацію в Україні. Це продовження тих же квіточок, котрими Кремль, очевидно, не налякати.

Але ми все ж таки чекаємо ягідок. Сьогодні Прем’єр-міністр Великобританії Д.Кемерон закликав до введення жорстких економічних заходів, цілком справедливо мотивуючи це тим, що «це єдина мова, котру розуміє Росія». У Німеччині також обмірковуються радикальні кроки. Слова лунають правильні і гарні, чекаємо дій.

3. Нацрада з питань телебачення та радіомовлення заборонила мовлення в Україні російських телеканалів “РТР-Планета”, “НТВ-Мир”, “Россия 24” та “ТВ Центр-Іnternational”.

Дуже правильне рішення. Питання лише в тому, з якої радості взагалі після п’яти місяців російського вторгнення пропаганда Кремля до цього часу пудрила мізки українцям? Ми що, проводили глобальний експеримент щодо оцінки несприйнятності мільйонівгромадян до механізмів інформаційного впливу ворога? На Донбасі раніше доекспреиментувалися, результат в наявності.

P.S. До речі, з приводу інформвійни. Ми, група «ІС», прийняли рішення відключити коментарі на своєму сайті sprotyv.info. Робочих рук на вичищення моментів не вистачає, а засилля московських тролів (причому, як дурників-любителів, так і очевидних профі) – вище даху. Досить того, що сайт щоденно атакують. Друзі, просимо розуміння. Подискутуємо з ворогом після закінчення війни.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *