Підприємство на Рахівщині боргує працівникам 113 тисяч гривень зарплати

грошіПрокуратурою Рахівського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та зареєстровано кримінальне провадження стосовно службових осіб підприємства Рахівщини за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат).

Як повідомив прокурор Рахівського району Віктор Кузан, прокуратурою проведено перевірку на одному з підприємств Рахівщини, в ході якої  виявлено порушення прав 9 працівників підприємства, яким з листопада місяця минулого року виплата заробітної плати не проводилася. За даними статистичної звітності заборгованість по виплаті заробітку складає 112,8 тис. грн.

Відтак, прокуратурою району за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та доручено  Рахівському РВ УМВС в Закарпатській області провести досудове розслідування.

Довідка: санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *