Перше вересня з гірким присмаком диму

Перше вересня – особливий день. Розпочинається новий навчальний рік. Школи до нього оновлюються і причепурюються, кожному з батьків хочеться, щоб його дитина навчалася у відремонтованому класі.

Саме так все відбувалося і в Ужгородській ЗОШ №8, де колектив закладу доклав титанічних зусиль, щоб довести до ладу навчальний заклад. Чого тільки вартувало встановити нову модульну котельню, яка зігріватиме дітей взимку. Величезна заслуга у цьому директора школи Лариси Мигалини, яка напередодні свята отримала заохочувальну відзнаку Міністерства освіти і науки України Нагрудний знак «Василь Сухомлинський». Скільки ночей було недоспано і скільки нервів затрачено знає тільки сама Лариса Іванівна.

Але свиню вчителям та школярам у цей день підклали ужгородські комунальники, котрі утворили сміттєзвалище на вул. Академіка Корольова. Батьки і діти йшли повз купи сміття і їх урочистий настрій зникав від смороду відходів.

А в цей час на сцену вийшли почесні гості – депутат Закарпатської облради Василь Ковач, заступник міського голови Володимир Фленько, був присутнім і депутат Ужгородської міськради Юрій Оксьон, який є директором найближчого ЖЕКУ, і мав би безпосередньо бути зацікавленим у чистоті прилеглої території.

Мабуть, посоромився прийти на свято до дітей депутат Закарпатської облради від цього округу Володимир Смоланка. А може й знав про ситуацію і вирішив таким чином підкласти свиню своєму колезі і конкуренту Ковачу.

Ця сміттєва вакханалія закінчилася тим, що якісь покидьки підпалили звалище і все навколо затягло димом. Гасити пожежу виїхала машина МЧС.

Ось таке відро дьогтю влили в бочку меду народні обранці від Ужгорода.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *