Перевірка виявила, що аеропорт «Ужгород» за технічними параметрами безнадійно застарів

аеропортАктивні спроби відновити регулярне авіасполучення із Закарпаття виявили, що аеропорт «Ужгород» за технічними параметрами безнадійно застарів. Це підтвердив аудит авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ). Як ідеться в листі авіакомпанії, в аеропорту відсутні деякі сертифікати на виконання робіт та такі важливі складові частини для обслуговування пасажирів, багажу та літаків, як наземне джерело живлення, установка повітряного запуску літаків, спецмашини для підігріву в холодну пору року, туалет-сервісу, заправки питною водою, азотом високого тиску. Аеродром потребує підвищення до 6-ї категорії за належним рівнем протипожежного захисту. Необхідно завершити ремонт штучного покриття злітно-посадкової смуги та її світлового обладнання, збільшити відстань заходу на посадку до 20-кілометрової зони.

Авіакомпанія МАУ має наміри почати регулярні рейси в аеропорт «Ужгород», у тому числі літаками типу Боїнг-737 та Ембрайер-190, починаючи з весняно-літної навігації 2017 року. Однак для цього необхідно завершити ремонт штучного покриття аеродрому, забезпечити безаварійну посадку літаків, поновити необхідні сертифікати й закупити або взяти в оренду згадане устаткування.

– Останні десятиліття аеропортом Ужгорода ніхто не займався, що й призвело до його теперішнього стану, – наголошує Геннадій Москаль. – Зацікавленість у відновленні регулярного повітряного сполучення з Ужгорода (причому не тільки в напрямку Києва, а й за кордон, у тому числі в Туреччину) висловили вже кілька авіакомпаній. Принципове питання про доведення аеропорту «Ужгород» до нормального технічного стану має прийняти обласна рада.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *