Перечинські міліціонери завітали до малечі

 Напередодні Дня захисту дітей у дошкільному навчальному закладі «Веселка», що в місті Перечин Закарпатської області, відбувся урок з вивчення правил безпеки в  житті. На свято були запрошені й правоохоронці району.

Новый рисунок (1)

Маленька людина потребує захисту, та як і доросла, вона має бути готовою до зустрічі з небезпекою. Для цього повсякчас потрібно прививати дитині розуміння цінності власного життя та здоров’я, необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності. Вихователі дитсадка та правоохоронці району впевнені, що, створюючи дитині свято, досягнути цієї мети легше і простіше.

Радості малят не було меж, коли на подвір’я дитячого садка заїхав міліцейський службовий автомобіль. Малеча миттю обступила транспортний засіб, з неприхованим інтересом вивчала навіть одяг міліціонерів. Задовольнити дитячу цікавість змогли два інспектори Державної автомобільної інспекції та дільничний інспектор райвідділу міліції. Найбільший же інтерес серед малечі викликав нагрудний знак інспектора ВДАІ Руслана Дюгованця…

Вихователі спільно з правоохоронцями моделювали для дітей різні ситуації, і дітлахи гуртом впевнено знаходили правильні рішення. Також дошкільнята правильно відповіли на всі запитання дорослих, вміло розрізняли дорожні знаки, знали телефон «102» чергової частини міліції, основні правила поводження на дорозі. Діти запевнили, що в жодному разі не вибіжать на проїжджу частину дороги за м’ячем, навіть якщо там не буде машин. Фотографуватися малеча, як з’ясувалося, теж любить.  Тож всі сфотографувалися на пам’ять. Далі дітки повернулися у свої групи, аби згодом привітати з Днем захисту дітей вихованців Перечинської школи–інтернату. Дошкільнята виготовили їм вітальні листівки.

«Турбота про інших, – зазначила завідуюча дитячого садочка «Веселка» Тетяна Вукста, – це невід’ємний фактор, який дає змогу сформувати правильний світогляд дитини».

Свято для дошкільнят у Перечині вдалося.

 

Мирослава Пекар,

Перечинський РВ УМВС

 

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *