Пацкан і Горват прозвітували про 100 днів у парламенті

Сьогодні, 12 березня, в Ужгороді відбулася прес-конференція народних депутатів від Закарпаття Валерія Пацкана і Роберта Горвата.
пацкан
Політики зібрали журналістів, щоб прозвітувати про свою 100-денну роботу у парламенті.

За цей період Валерій Пацкан подав 22 законодавчі ініціативи, серед яких, зокрема, проекти, що стосуються волонтерської діяльності, встановлення строків транзитних перевезень для автомобільного транспорту, підтримки вітчизняного книговидання, посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб тощо.

Народний депутат Роберт Горват за 100 днів встиг подати 10 законодавчих ініціатив. Серед них – ті, які стосуються звільнення від оподаткування доходів у вигляді гуманітарної, благодійної, технічної допомоги, отриманих внутрішньо переміщеними особами, зменшення строку тимчасового зберігання товарів гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та інші. Також Роберт Говат розповів, що у Верховній Раді розробляється законопроект, покликаний вивести зарплати українців з «тіні».

«Потрібно вивести з тіні наші зарплати, адже нині більшість українців отримують гроші у конвертах. Якщо ми впораємося, це може принести до бюджету приблизно 150-200 мільярдів гривень», – розповідає нардеп.
За його словами, до 2016 року законопроект треба відшліфувати так, щоб роботодавці самі були зацікавлені у тому, аби виплачувати офіційну зарплату.

Крім роботи над законопроектами, зараз політики домагаються того, щоб військовим 128-ї бригади надали статус  учасників бойових дій.

«Наскільки мені відомо, цей статус має близько 20-30% військових.  Розглядається зараз і можливість відзначення бійців 128-ої бригади нагородами і військовими званнями. Я отримав від волонтерів список людей, котрі, на їхню думку, в першу чергу заслуговують на відзначення. Серед них, зокрема, і майор Постолакі, з котрим ми сьогодні прощатимемось», – розповів Валерій Пацкан.

На прес-конференції зачепили і тему поведінки народних депутатів у залі ВР. Закарпатські політики вважають, що дії окремих депутатів – це намагання заробити собі рейтинги. А ще зазначають, що в парламенті розробляється законопроект, який дозволить карати нардепів за порушення дисципліни у приміщенні Верховної Ради. Валерій Пацкан каже, що політики мають нести відповідальність за делеговані їм повноваження:

«Я прихильник імперативного мандату. Якщо депутат не виконує своїх обов’язків, виборці мають мати право його відкликати. Але це повинно бути закріплено на законодавчому рівні, щоб запровадження імперативного мандату не перетворилося на помсту та якусь показову люстрацію».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *