Особистий конфлікт або люстрація по-закарпатськи

 чепакНаше видання отримало беззаперечні факти про особистий конфлікт певних міліціонерів, теперішніх та в минулому, для вирішення якого використовуються люстраційні комітети та загони «Самооборони».

З шостого березня триває відкритий конфлікт на Міжгірщині. Конфлікт виник на полі протистояння керівника міліції Міжгірщини Юрієя Пеци з місцевим лідером «Самооборони» паном Федіром Чупом. За діями останнього стоїть колишній керівник УМВС за часів Балог, кум Віктора Івановича генерал ВікторЧепак.

Що найцікавішее, фактично осередком «Самооборони» в районі та в Закарпатській області керує колишній керівник УМВС . Він і фінансує деякі заходи організації. До тиску на міліцішту Міжгірщини долучається й колишній працівник міліції тепер секретар цієї організації такий собі Юрій Ліхтей. Подейкують, що між Юрієм Пецою та Віктором Чепаком був яскравий конфлікт на фоні якоїсь контрабандної оборудки. Справа давня, тому свідків, або учасників ми поки ще не знайшли. Але чутки досить достовірні. Кажуть, про круглу суму американських тугриків, що хтось комусь не доплатив. І ось тепер, Чепак використовує «Самооборону» аби взяти належне.

Ми не знаємо чи є це  правдою, але слід погодитись, що інформація варта уваги. В першу чергу керівника міліції Закарпаття, якого призначили лише сім діб тому. Можливо, й прокуратурі слід поцікавитися витоками цього конфлікту.

Свого часу, на прес-конференції тодішнього начальника закарпатської міліції  Турдая той повідомив, що спілкувався з Віктором Чепаком та підписав йому дозвіл на створення «Самооборони». Журналісти, ще тоді здивувалися, чому такий дозвіл від міліції Турдая отримав лише балогівський Віктор Чепак. Адже «Самооброна» це не виключно армія в інтересах одногоклану. Це прості хлопці, що мають на меті перезавантаження влади, в т.ч. й позбавлення впливових табуретів балогівських посіпак.

Зрозумівши, що підігрує одному клану Василь Турдай тоді пообіцяв візувати й інші громадські формування по охороні громадського порядку. Не судилося бо пішов у відставку через тиск.

 

Чекаємо на об’єктивність у цьому питанні зі сторони нового начальника міліції Сергія Шаранича.

Федір Косівський

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *