Оприлюднено технологію підкупу закарпатських виборців

гривняПісля того, як рейтинг Порошенка на Закарпатті значно «підсів», його представник у краї Віктор Балога з родиною та партійною структурою ЄЦ взявся надолужувати втрачені відсотки патрона через уже випробувану у 2010-му і 2012 роках схему мережевої роздачі грошей під виглядом агітації. Про це розповів один із членів штабу Порошенка в Ужгороді, якого змушували розносити значні суми коштів за кандидата, який закликає жити по-новому.

Зі слів колишнього агітатора Порошенка, у кожному мікрорайоні Ужгорода, Мукачева, Хуста та інших райцентрів і в кожному селі Закарпаття є так звані «старші» або, як їх прийнято називати у бізнесі, менеджери. Ці люди сидять на зарплаті. За увесь виборчий період вони отримують по 7 тисяч доларів. У селах це, в основному, сільські голови. Ці «старші» у свою чергу повинні роздати гроші через максимально широку мережу. Роздають по 500 гривень.
У містах, де виборець більш вибагливий «старші» та їхні помічники працюють під виглядом агітації, вправляючи людям мізки наступними словами: «Добрий день, ми проводимо соцопитування. До речі увесь ваш будинок голосує за Петра Порошенка. А ви за кого будете голосувати?…» При цьому, знаходять однодумців або людей, ласих до грошей. Через них і розбудовують мережу підкупу.
Власне, основні фінансові звіти Іван Балога (котрий, власне, і відповідає за ведення цієї сторони передвиборчої кампанії Петра Порошенка на Закарпатті) уже здав сім’ї. Тому наразі ведуться завершальні роботи, результати яких ми побачимо вже цієї неділі.
За словами людей, близьких до оточення Віктора Балоги, така масована грошова атака на закарпатських виборців розпочалася через те, що останній пообіцяв Порошенку другий після Вінницької області (там Порошенко завжди черпає свій електорат, звідти і став позафракційним нардепом) результат на Закарпатті.
У разі ж програшу Порошенка на Закарпатті, Балога вже запланував ряд заходів зі зриву виборів. Розпочати планує з Рахівщини (73-й округ), де соціологічні заміри рейтингу Порошенка не втішні.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *