Categories Новини

Олігархи мають поділитися своїм майном із державою та суспільством і позбутися політичних амбіцій – Ярош

ярошБачення «Правим сектором» поточної ситуації в країні і перспектив нашої боротьби

Ставлячи собі за мету переможне завершення Національної революції, але усвідомлюючи усі небезпеки, котрі тяжіють над відносно незалежною державою Україною, «Правий сектор» погодився на перемир’я. Ми пропонували і опозиції, і тим окремим представникам нинішнього режиму, котрі не втратили решток здорового глузду, свій сценарій розв’язання ситуації в країні.

Одначе більшість наших вимог не була виконана у достатній мірі. Режим продовжує звільняти заручників, але робить це дуже повільно. Крім того, їм лише змінюють так звану «запобіжну міру», а не звільняють від кримінальної відповідальності. Відтак, зараз ми нічим не зобов’язані до продовження перемир’я. Допоки процес звільнення заручників триватиме, ми намагатимемось не вдаватися до активних дій, проте ніяких гарантій не даємо.

У зв’язку тим, що режим не йде на компроміс і нерідко збільшує власну нахабність, ми звертаємось до українського народу, а також закликаємо опозицію, Самооборону, Автомайдан, воїнів-афганців та усіх інших суб’єктів протесту приготуватися до загальнонаціональної мобілізації з перспективою подальшого блокування урядового кварталу.

У зв’язку з імовірним переходом до активних наступальних дій ми закликаємо здібних до силового протистояння патріотів приєднуватися до лав «Правого сектору». Командири місцевих загонів «Правого сектору» мають провести ретельну структуризацію наявних у розпорядженні людських ресурсів, провести вишколи і приготуватися до мобілізації.

Ми нагадуємо, що наші стратегічні цілі залишаються незмінними.

Ми виступаємо за ліквідацію нинішнього антиукраїнського режиму, відставку Януковича і проведення дострокових президентських та парламентських виборів з перспективою подальшого утвердження Національної ідеї у якості фундаменту державотворення.

Ми виступаємо за заборону Партії регіонів та компартії як виразно антидержавних сил.

Ми виступаємо за дієву люстрацію.

Ми виступаємо за обмеження впливу олігархії — олігархи мають поділитися своїм майном із державою та суспільством і позбутися політичних амбіцій.

Ми виступаємо за утвердження механізмів національного народовладдя — на місце непотрібної бюрократії і надмірної централізації має прийти реалізація влади громади у тих питаннях, у яких вона компетентна.

Закликаємо усіх, хто хоче перемоги Національної революції, припинити орієнтуватися на думку Заходу як головну запоруку нашої перемоги. Наша доля у наших руках, а Захід уже показав своє обличчя, продовжуючи співпрацю з антинародним режимом. Ставмо Захід перед доконаними фактами, і нехай він тоді думає, з ким краще співпрацювати — із законним господарем нашої країни чи з режимом, якому лишилося жити зовсім недовго.

Ще раз наголошуємо про важливість підготовки і, більш за все, здійснення загальнонаціональної мобілізації. Ми повинні бути готовими у найближчий час повністю заблокувати роботу центральних органів нинішнього режиму. Говорімо з режимом тією мовою, котру він розуміє — мовою сили!

Слава Національній революції!

Лідер «Правого сектору» Дмитро ЯРОШ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *