Очільник закарпатської міліції відповідав на запитання мешканців області

КнязєвДнями відбулася пряма телефонна лінія начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Князєва. Упродовж години закарпатці мали змогу зателефонувати й отримати вичерпну відповідь від очільника закарпатської міліції. Протягом години головний міліціонер краю поспілкувався більше, ніж із двома десятками краян та відповів на всі їхні запитання.

Мешканці Ужгорода та інших районів області запитували головного міліціонера області про те, чи буде Нова поліція охороняти громадський порядок під час виборів, які відбудуться 25 жовтня?

– Ми проводимо консультації МВС з Департаментом патрульної поліції про можливість залучення чи незалучення курсантів-поліцейських, які вже навчаються у нас. Поки що остаточну відповідь не прийнято, – зазначає головний міліціонер області Сергій Князєв.

Пані Ольга, жителька міста Ужгорода, запитала у Сергія Миколайовича, де під час виборів в області може бути «найгарячіше»?

– Конкретної інформації щодо певних можливих порушень з цього питання на сьогоднішній день немає ні в УМВС, ні в громадськості області. Але, враховуючи особливості Закарпатського регіону, міліція краю готується до збереження громадського порядку під час виборів.

– А скільки взагалі планується залучити міліціонерів для охорони правопорядку?

– Усіх, хто є, плануємо залучити. Для цього ми відкличемо з відпустки також і наших міліціонерів.
Ужгородка Леся, зателефонувавши запитала, коли уже приступить до роботи Нова патрульна поліція, яка наведе порядок із паркуванням автомобілів в Ужгороді, зокрема, на площі Корятовича?

– Нова поліція приступить до роботи після 20 грудня. У нас є плани щодо боротьби з незаконним паркуванням. І я думаю, якщо хаотичне паркування не переможе стара міліція, то нова поліція поставить край цьому неподобству.

– Іще одне питання: Ужгородом роз’їжджають автівки-таксі з іноземними номерами. Чи законно це?

– На днях я викликав до себе декількох керівників транспортних служб Ужгорода. У жодному автопідприємстві (приватної чи державної власності) немає зареєстрованих перевізників на таксомоторах з іноземною реєстрацією. Усі ці водії автівок з іноземними номерами не зареєстровані як підприємці й не сплачують податки. Це є проблемою, яка вирішується не одним днем. Як боротися з даною проблемою, нам треба вчитися на досвіді інших областей, міст, зокрема, Києва.

Зателефонувавши також на пряму телефонну лінію, Шандор Шандорович – житель Ужгорода, учасник бойових дій розповів про те, що він їздить на інвалідному візку і для нього, практично, неможливо перетнути пішохідні переходи, що по вул.Духновича та пл. Корятовича в обласному центрі Закарпаття. Пан Шандор розповідає:

— Справа в тому, що водії паркують свої авто прямісінько на переході для пішоходів. Щодо цього питання я неодноразово викликав співробітників ДАІ. І хоча правоохоронці приїздили та вирішували це питання, проте автомобілі, як паркувалися так і паркуються й донині на цих переходах.

— Хочу запевнити Вас, що начальнику ДАІ я дам розпорядження з цього питання. В його обов’язки входитиме дати команду, аби автомобілі звільнили ці два переходи для Вас та кожного громадянина. Особисто до Вас таке прохання: коли Ви бачите таке неподобство – телефонуйте «102». Якщо на Вашу заяву правоохоронці не відреагують, то матимуть розмову особисто зі мною.

Василь Миронович, житель смт. Воловець, зателефонувавши у прес-центр газети «Неділя» на «гарячу лінію» розповів про те, що 3 вересня його квартиру обікрали. По даному факту ще й по сьогодні нічого невідомо.

– На моє звернення міліція зреагувала частково: експерти зафіксували факт крадіжки, але справу так нікому й не доручили. Мотивували це тим, що нікому її розглядати. Після інциденту, що трапився в моїй квартирі, потерпіли ще три домівки», – сказав пан Василь.

– На днях новий начальник свалявської та воловецької міліції звітував мені. Він сказав, що по Воловцю він перебудував роботу і повідомив про кількість вчинених правопорушень.
Але про крадіжки, які повідомили Ви зараз, він мені не доповів. Я обов’язково з цим питанням розберуся, і до Вас прийде отой міліціонер, який дуже зайнятий, і розгляне дані справи.

Пані Марина, жителька міста Мукачева, запитала про те, яка проводиться робота працівників міліції щодо проблеми вживання наркотичних препаратів неповнолітніми в області, зокрема в Мукачеві?

– Робота з неповнолітніми проводиться відповідно декількома державними службами –підрозділами міліції у справах неповнолітніх, а також підрозділами адміністрації, що здійснюють роботу з неповнолітніми, дітьми, які вчиняють неправомірні вчинки. Але не можна сказати, що в якомусь місті України хтось поборов дитячу злочинність, дитячу наркоманію. Це біль нашої держави. І боротьба, насамперед, має проводитися з усіх сторін. Наразі в Україні не можна знайти заклад, де безкоштовно чи за низьку плату можна лікувати дитину від наркотичної залежності. Адже звикання організму до наркотиків виникає після першого їх вживання. Цим користуються наркозбувачі, які живуть серед нас з вами. Вони підсаджують неповнолітніх на наркотичні речовини, витягуючи з дітей батьківські кошти.

Мешканці Закарпаття телефоном запитували у головного міліціонера краю й про ситуацію, яка склалася в області щодо боротьби з ігровим бізнесом. На їхнє запитання головний міліціонер області відповів:

– Прибувши на Закарпаття, я побачив, що боротьба з ігровим бізнесом ведеться не досить ефективно. До речі, в Хусті ми ще не закрили 5 ігрових залів, власником яких є одна й та ж особа. І хоча даний бізнес перейшов у підпілля, та боротьба з ним дала результати: близько 70 залів закарпатськими правоохоронцями закрито, порушено кримінальні впровадження. Однак у наших діях ще є помилки. Це «на руку» власникам ігрових закладів та автоматів. Їхні досвідчені юристи знаходять помилки в наших кримінальних впровадженнях. Даний факт неодноразово ставав причиною моїх запитань: чи ненавмисно наші працівники вчиняли юридичні процесуальні помилки? Адже халатність правоохоронців ставала каменем спотикання для справи по дорозі до суду.

Закарпатці телефонували не лише із запитаннями. Висловлювали подяку за відкритість до людей. Бажали Сергію Князєву, щоби подібні діалоги з людьми проводилися й надалі.

СЗГ УМВС Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *