Обурені зведенням тераси на Корзо ужгородці, зібралися перед міською радою

тераса-протест1Нещодавне зведення літньої тераси просто на пішоходній зоні в історичній частині Ужгорода, а саме на вулиці Корзо, викликало хвилю невдоволення з боку містян.

Сьогодні зранку, 4 липня, небайдужі ужгородці зібралися перед міською радою, про що домовилися попередньо в мережі Фейсбук. Ділились враженнями, обурювались, а також підписували колективне звернення. Тих, хто проти залізної «прикраси» в центрі рідного міста, знайшлося чимало.

тераса-протест2

тераса-протест3

Правозахисник Олександр Волосянський розповів: «Колективне звернення можуть підписувати не тільки ужгородці, а й всі бажаючі. Тут ми вимагаємо, аби позачергово скликали засідання виконкому і скасували надання дозволу на терасу. І в цьому зверненні конкретно просимо цей пункт, де тераса «Фабрика Другетів», скасувати”.

Обурені містяни висловлювали різні думки.

Невдоволена ужгородка прийшла, аби відстояти історичний вигляд рідного міста, розповіла: «Неважливо, що так може виглядати інше місто. Для нас важливе наше. Ужгород вже благополучно знищують 20 років. Перегородити вулицю на десяток метрів – нахабство. В старе місто всі закохувались, тепер ситуація інакша”.

Висловивши свою позицію жінка пішла до сусідів, аби ті також підписали колективне звернення.

Колективні звернення, де можна за допомогою підпису висловити свою позицію, будуть і в інших людних місцях. Якщо діяти разом – краса історичного центру Ужгорода буде збережена.

А поки ужгородці протестували, скандальну терасу вже успішно облаштували.

тераса

Закарпатський кореспондент

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *