Нові правила для міжнародних поштових та експрес-відправлень торкнуться закарпатців із 1 січня 2019 року

Із 1 січня 2019 року діятимуть нові правила визначення бази оподаткування для товарів, що ввозяться на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Це передбачено Законом України від 7 грудня 2017 року №2245-VIII.

Законом № 2245-VIII уточнено поняття «митна вартість (для юридичних осіб)» та «фактурна вартість (для фізичних осіб)».

– У разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, несупроводжуваному багажі базою оподаткування є їх митна вартість (для юридичних осіб) або фактурна вартість (для фізичних осіб), визначена відповідно до статей 234 та 374 Митного кодексу України, з урахуванням мита та акцизного податку, що підлягають сплаті, – йдеться у змінах до ПКУ, які набудуть чинності через рік, з 1 січня 2019 року.

Крім того, нова редакція статті 196 Податкового кодексу, яка також набуде чинності з 2019 року, передбачає, що не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України товарів:

1) сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро:

– у несупроводжуваному багажі;

– у кожному  відправлень протягом одного календарного місця – на адресу одного одержувача (фізичної особи) у перших трьох міжнародних поштових відправленнях або міжнародних експрес-відправленнях.

2) сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро – на адресу одного одержувача (юридичної особи, ФОП) в одній депеші у міжнародному поштовому відправленні або в одному вантажі експрес-перевізника у міжнародному експрес-відправленні.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *