Неповнолітнього мукачівця затримали за грабіж

грабіжУ Мукачівський міськвідділ міліції надійшло ряд заяв про те, що від учнів одного з коледжів міста місцевий юнак систематично вимагає гроші. Кривдником виявився 16-річний мукачівець, який вже майже півроку «рекетував» приїжджих хлопців.

 До правоохоронців відділення кримінальної міліції  у справах дітей міськвідділу міліції звернулось 8 осіб, які потерпіли від вимагача. Усі хлопці – приїжджі з Тячівського та Хустського районів. Ці учні першого курсу коледжу проживали у гуртожитку неподалік від навчального корпусу.

 Як з`ясували правоохоронці, молодий мукачівець, відчуваючи себе «господарем»,  вже давно придивився до молодих хлопчаків, які в неділю ввечері чи понеділок зранку приїжджали на навчання з домівок. Певна річ, учні привозили з собою і їжу, і гроші. Тому неповнолітній підозрюваний займався вимаганням тільки по понеділках, коли у хлопців були кошти.

 Вимагач, аби здобути легкі гроші, очікував на свою «жертву» під гуртожитком, погрожуючи неповнолітньому розправою,  вимагав гроші. Чіткої суми у вимагача не було: від 15 до 100 грн.

 Цей неповнолітній мукачівець підозрюється й у пограбуванні двох школярів. Від одного відкрито викрав мобільний телефон марки «Nokia», від іншого – флеш-картку.

 Працівник відділення кримінальної міліції у справах дітей Юрій Муха разом з керівником відділення Василем Соскідою вжили відповідних заходів щодо документування цього кримінального правопорушення. Так, у результаті проведених розшукових заходів, міліціонери затримали 16-річного юнака, на якого вказували всі неповнолітні потерпілі. Згодом під впливом незаперечних доказів зізнався і сам мукачівець.

 Відомості про дане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст.189 Кримінального кодексу України (Вимагання) та за част.1 ст.186 «Грабіж». Вчинене правопорушення за першою статтею Кодексу карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років, а за пограбунок  позбавленням волі на строк до 4 років. Тривають досудові перевірки.

 

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *