Неповнолітні злодії з Рахівщини пограбували бабусю

горяниДоживши до поважних 78 літ, мешканка с.Розтоки, що в Рахівському районі,Ганна Дмитрівна Харбака не сподівалася, що на старість доведеться їй стати жертвою крадіїв.

Старенька не надбала за своє життя якихось особливих статків. Живе вона високо в горах,в урочищі, яке місцеві жителі називають Штивйора. Там нема ніяких благ цивілізації. Інколи заходять в гості знайомі з села чи випадкові туристи.

Одного з погожих днів, не передчуваючи лиха, бабуся подибала випасати вівці.А повернувшись, побачила, що, скориставшись її відсутністю, хтось пошкодив вхідні двері та проник усередину старенької хатини.

Бабуся кинулась до грошей, які збирала на перекриття даху своєї скромної оселі. Коли побачила, що їх немає, то ледь стримувала сльози від втрати. Адже злодії забрали все, що накопичувала тривалий час…

Зі своєю проблемою потерпіла звернулася до дільничного інспектора, капітана міліції Василя Кокіша. Той уважно вислухав пенсіонерку, яка опинилася в складній ситуації. Після повідомлення потерпілої, правоохоронцям знадобилося кілька днів, аби вирахувати та затримати правопорушників – двох неповнолітніх мешканців с.Розтоки.

Вівчарські будні на місцевій полонині стали для хлопців тягарем, і у пошуках легшого заробітку ті вирішили поцупити гроші від самотньої пенсіонерки. Частину крадених грошей злодії встигли витратили на власні потреби – приодяглися, купили мобільні телефони. У скоєному зізналися.

Вислухати проблеми людей похилого віку і надати їм посильну допомогу дільничний Кокіш вважає своїм обов’язком. Адже таких, самотніх, літніх односельців на території його обслуговування – 16. Оселі багатьох з них розкидані горами на десятки кілометрів.Тож доводиться докладати чимало зусиль, щоб ніхто не зазіхав на їхню старість, не скривдив.

Зі свого боку, старенькі дякують правоохоронцю за підтримку і увагу. Як от Ганна Харбака, до якої капітан Кокіш навідався нещодавно. І було приємно відчувати, що за старання люди усе-таки вдячні міліції.

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *