Негода пошкодила більше 6000 будинків на Закарпатті

град2Уночі та ранком 21.06.2016 на території Закарпатської області пройшли сильні зливи з градом. За оперативною інформацією місцевих органів влади та підпорядкованих підрозділів в області було частково пошкоджено покрівлі будівель різного призначення та сільськогосподарські угіддя у 37 населених пунктах, а саме:

Виноградівський район – попередньо 27 населених пунктів (житлових будинків та господарських будівель – 5218; загальноосвітніх навчальних закладів – 7; дошкільних навчальних закладів – 3; будинків культури – 5; ФАПів – 5; сільських рад – 3);

Хустський район – попередньо 9 населених пунктів (житлових будинків та господарських будівель – 1094);

Іршавський район – попередньо 1 населений пункт (житлових будинків та господарських будівель –15, дошкільних навчальних закладів – 1, школа мистецтв – 1).

Інформація щодо  кількості пошкоджених житлових будинків та споруд різного призначення попередня та уточнюється. Інформація про площу пошкоджених сільгоспугідь також з’ясовується.

Через негоду на території області також повалилося 20 дерев: Хустський (2 дерева) та Тячівський район (18 дерев). Усього підпорядкованими підрозділами Управління ДСНС України  у Закарпатській області розпилено 16 м.куб. деревини.

О 11:30 було залучено відділення ДПРЧ-6 м. Виноградів,  у складі 4-ох осіб, на відкачку води ( 275 м.куб.) з 5 дворогосподарств в с. Онок. Підтоплення виникло у зв’язку з розливом місцевого потічка внаслідок захаращеності підмісткового простору.

Всього для проведення аварійно аварійно-рятувальних робіт від Управління ДСНС України  у Закарпатській області було залучено  6 одиниць техніки та 24 чол. особового складу.

21.06.2016 проведено засідання комісій з питань ТЕБ та НС Виноградівської та Хустської РДА. На 22.06.2016 заплановано засідання  комісії з питань ТЕБ та НС Закарпатської ОДА.

Комісії місцевих органів влади продовжують роботу щодо обліку пошкоджених будівель, споруд, сільськогосподарських угідь та характеру пошкоджень.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *