Не дивлячись на отримані мільйони, ужгородський “Водоканал” знову збирається підвищити тарифи для населення

водоканал“КП «Водоканал м. Ужгород» інформує споживачів про намір встановити тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)”, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті підприємтсва.

Як пояснюють у Водоканалі, у діючих тарифах  на послуги  централізованого водопостачання та водовідведення не передбачені статті на покриття витрат, які пов’язані з наданням послуг з централізованого постачання холодної води й водовідведення таких як: демонтаж, транспортування, повірку і монтаж існуючих приладів обліку; витрати, пов’язані з виготовленням розрахункових документів, оплатою послуг єдиних розрахункових та інформаційно-обчислювальних центрів; витрати на оплату послуг банків та інших установ з приймання і перерахування коштів споживачів; витрати на оплату праці персоналу тощо. Разом з тим, ст. 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» передбачено, що  тарифи на комунальні послуги суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих планованих витрат на їх виробництво з урахуванням планованого прибутку.

Виходячи з вище наведеного, КП «Водоканал м. Ужгорода» обрахувало економічно обґрунтовані витрати на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення.

У  результаті очікувана вартість  надання одиниці послуг з централізованого постачання холодної води становить – 9,06 грн./м³  з ПДВ,  водовідведення  –  4,90 грн./м³ з ПДВ, повідомляють на підприємстві.

Нагадаємо, тільки вчора депутати Ужгородської міської ради виділили “Водоканалу” 2,5 млн. з місцевого бюджету.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *