Categories Новини

Найбільший з досі виданих за всю історію Закарпаття бібліографічний покажчик “Павло Федака”

Федака пмНезабаром побачить світ біобібліографічний покажчик, присвячений висвітленню життя і діяльності відомого українського вченого, громадсько-політичного і культурного діяча, голови Закарпатського крайового товариства «Просвіта» Павла Федаки.

Це — найбільший з досі виданих за всю історію Закарпаття біобібліографічний покажчик про життя і діяльність визначних постатей краю.

У ньому зафіксовано 2939 творчих позицій Павла Федаки. Серед зробленого ним — 1547 публікацій (30 книжок і брошур, 44 укладені і відредаговані наукові збірники, матеріали наукових і науково-практичних конференцій, щорічні календарі-альманахи «Просвіти», 387 наукових і близько 1100 науково-популярних, публіцистичних, культурно-просвітницьких, інформаційних статей), понад 350 неопублікованих матеріалів, більше 50 створених музейних експозицій і виставок, понад 200 організованих конференцій і тематичних вечорів з нагоди пам’ятних дат історії Закарпаття, ювілеїв визначних людей тощо. Окремий розділ склали публікації про Павла Федаку (понад 600) — як вченого-етнолога, історика, музеєзнавця, пам’яткознавця, громадського і культурного діяча.

Богдан ДОСЯК

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *