Categories Новини

Нагадуємо про правильне заповнення реквізиту «Призначення платежу»

Нагадуємо, що всі поля реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документу платникам податків потрібно заповнювати у відповідності із затвердженим Наказом Міндоходів від 22 жовтня 2013 року №609 Порядком. Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ.
Так, Наказом №609 передбачено, що до результатів проведеної контрольно-перевірочної роботи підрозділам податкового та митного аудиту враховуються наступні коди видів сплати:
– 130 – сплата грошового зобов’язання, визначеного за результатами камеральної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту;
– 131 – сплата грошового зобов’язання, визначеного за результатами документальної/фактичної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту;
– 134 – сплата грошового зобов’язання, визначеного за результатами перевірки підрозділів податкового та митного аудиту (інші надходження);
– 354 – сплата грошового зобов’язання, визначеного за результатами документальної невиїзної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту;
– 355 – сплата грошового зобов’язання, визначеного за результатами документальної виїзної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту.
Із пам’яткою по заповненню розрахункового документу при сплаті грошового зобов’язання, визначеного органом Міндоходів за результатами проведеної підрозділом податкового та митного аудиту контрольно–перевірочної роботи, можна ознайомитись за посиланням http://zak.sfs.gov.ua/data/files/25697.doc.
Також подаємо приклад заповнення поля «Призначення платежу» у разі перерахування коштів, сплачених за видачу, переоформлення ліцензії, видачу дубліката замість втраченої або пошкодженої ліцензії або копії ліцензії на здійснення митної брокерської діяльності наведено у пам’ятці, що знаходиться за посиланням http://zak.sfs.gov.ua/data/files/25698.doc.
Довідково. Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів регламентується Наказом Міндоходів від 22 жовтня 2013 року №609.
У разі виникнення будь-яких запитань платникам слід звертатися за довідками до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації.
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *