На Закарпаття ввозили отруйні хімікати

отрута1Співробітники Служби безпеки України викрили контрабандну схему поставок в України засобу для протруювання збіжжя, який згідно з законодавством є токсичною речовиною для живих організмів.

Правоохоронці затримали мікроавтобус після проходження митного та прикордонного контролю на посту “Тиса” у Закарпатській області. Під час огляду авто співробітники спецслужби виявили тридцять літрів отруйного засобу, прихованого від митного контролю. Згодом шістдесят літрів отрути було виявлено ще в двох машинах.

отрута2

Співробітники СБ України встановили, що контрабандна продукція накопичувалася неподалік кордону. Після затримання кур’єрів зловмисники намагалися приховати ще понад чотириста літрів отруйної речовини. За висновками експертів, рідина є фальсифікатом відомої торгової марки. Вартість такого обсягу справжнього засобу становить 3,5 мільйона гривень.

За оперативною інформацію, організатори замовили контрабандне перевезення в Україну понад трьох тонн небезпечної речовини. Поставки більшої частини отрути блоковані правоохоронцями.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 201 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів контрабандного каналу та їх можливих спільників серед контролюючих органів, повідомляє прес-центр СБ України.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *