На Закарпатті зростає кількість хворих на грип та ГРВІ

Фахівці інформують про стан захворювань закарпатців за минулий тиждень, із 12 до 19 лютого.

За даними, кількість хворих на гострі респіраторні інфекції області у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 9%.
На гострі респіраторні інфекції захворіло та звернулося за медичною допомогою 5 131 особа, що становить 407,5 на 100 тисяч населення, показник захворюваності знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 33%. Спостерігаємо приріст кількості випадків ГРІ в межах від 83% у Хустському районі до 9% в м.Ужгород. Перевищеними залишаються епідемічні пороги у Волівецькому та Мукачіському районах, відсоток дитячого населення серед захворілих становить 83% та 71,5% відповідно.

За медичною допомогою з приводу ГРІ звернулося 3 491 дитина, що становить 68% від усіх захворілих. Спостерігаємо незначне зменшення кількості звернень з приводу ГРІ у порівнянні з попереднім тижнем серед дітей 5-14 років на 0,2%.

З метою попередження поширення респіраторних інфекцій серед дітей органами місцевого самоврядування введені обмежувальні протиепідемічні заходи у вигляді призупинення навчально – виховного процесу у освітніх закладах Волівецького та Ужгородського районів та м.Ужгород.

Рівень госпіталізації на рівні порівнянні попереднього тижня і складає 3,8%, лікувалися в умовах стаціонару 197 осіб. Серед госпіталізованих осіб традиційно найбільша кількість дітей віком до 4 років, у лабораторно обстежених осіб виявлені віруси парагрипу, аденовірус та грип А.

З початку сезону захворюваності вакциновано 2272 осіб, в т.ч. 800 дітей та 570 медичних працівників.
Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується, повідомляє завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Вікторія Тимчик

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *