На Закарпатті закриють два вищі навчальні заклади

До завершення навчального року в Україні можуть повністю закрити 60 вищих навчальних закладів та їхніх філій в регіонах. Найбільше в “чорний” список потрапило підрозділів приватного Київського університету культури і Європейського університету.
Акредитаційна комісія України доручила провести перевірку 45 вищих навчальних закладів. Разом з їхніми підрозділами набереться 60. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.
“Відбулося чергове засідання Акредитаційної комісії України, на якому була розглянута акредитація 242 спеціальностей у вищих навчальних закладах, 99 справ стосовно ліцензування, прийняті рішення щодо атестації та ліцензування в професійно-технічних навчальних закладах, щодо змін ліцензованих обсягів, продовження термінів дії ліцензій та сертифікатів . На підставі листа МОН експерти вивчили акредитаційні матеріали, що зберігаються в архіві АКУ, та іншу публічну інформацію щодо 53 вузів і відокремлених структурних підрозділів вузів різних форм власності та підпорядкування. Було виявлено явну невідповідність їх освітньої діяльності ліцензійним умовам, а також подання недостовірної інформації (у окремих випадках) під час проведення ліцензування. Частина цих вузів самостійно припинила освітню діяльність “, – йдеться в повідомленні МОН – повідомляє Сегодня.

Серед таких вузів є Ужгородський факультет менеджменту та бізнесу Київського університету культури та Ужгородський коледж Київського університету культури.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *