На Закарпатті вирішували випити в міру чи залишатись тверезим

алкогольСаме такою була одна з тематик під час ефіру Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії «Тиса 1» у програмі «Про головне».
«Громадяни, які досягли вісімнадцятирічного віку можуть самостійно вибирати з представленого на ринку розмаїття алкогольних напоїв. Проте, якість продукції, наявність ліцензії для ведення торгівлі та оригінальність акцизної марки, зокрема, у період новорічно-різдвяних свят, так званого алкогольного буму – одні з аспектів на які потрібно звертати увагу при виборі та придбанні алкогольної продукції», – підкреслив під час ефіру ток-шоу Іван Ковач, заступник начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів – начальник відділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Зазначимо, що станом на 1 грудня 2013 року на території області торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами займається більше 3000 суб’єктів господарювання. З початку року в ході фактичних перевірок представників бізнесу Закарпаття, які провадять торгівлю алкогольними та тютюновими виробами, проведених працівниками ГУ Міндоходів у Закарпатській області, було встановлено 27 фактів порушення Закону України від 19 грудня 1995 № 481/95-BP «Про державне регулювання  виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Загальна сума застосованих штрафних санкцій за вказані порушення склала майже 180 тис. грн.
За словами Івана Ковача, торгівля алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних, підроблення марки акцизного податку, а також відсутність відповідної марки на продукції є показниками підробки та неякісності алкогольних виробів. За таке правопорушення чинним законодавством передбачена фінансова та адміністративна відповідальності, а саме: до підприємства чи підприємця застосовується штрафна санкція у розмірі 200% вартості товару, але не менше 8500 гривень, а на винну посадову особу накладається штраф за адміністративне правопорушення у розмірі від 850 до 3400 гривень.
Варто зауважити, що найчастіше немаркованими виявляються дорогі імпортовані алкогольні напої, такі як вино «Martini Bianco», коньяк «Metaxa 5-зірковий», віскі «Chivas Regal», віскі «Джек Деніелс», ликер «Бейліз», бальзам «Унікум» та ін.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *