На Закарпатті викрито підприємство, яке ухилилось від сплати податків на суму майже 2,5 млн грн

 

грошіСпівробітники податкової міліції ГУ ДФС у Закарпатській області, в рамках операції «Рубіж – 2016» виявили посадових осіб підприємства, які, здійснюючи в період 2014-2016 років фінансово-господарську діяльність, умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток, шляхом заниження об’єкту оподаткування при реалізації імпортованої сільськогосподарської техніки (комбайни зернозбиральні та екскаватори) на території України, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах.

Стосовно підприємства до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.2 ст. 212 КК України, за фактом ухилення від сплати податків у великих розмірах.

В рамках розслідування кримінального провадження було проведено ряд обшуків, в результаті яких вилучено: документи що стосуються фінансово-господарської діяльності, пластикові банкові картки, печатки восьми підприємств нерезидентів, металеві таблички які кріпляться на спецтехніку з відтисками для ідентифікації техніки, а також таблички без відтиску характеристик та кошти в сумі 10 000 грн та 29 800 Євро.

Варто зазначити, що ухилення від сплати обов’язкових податків та платежів за ч.2 ст. 212 КК України карається штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *