На Закарпатті вперше пройшли вибори старост об’єднаних територіальних громад

вибори-кабінаЦієї неділі, 21 лютого, в перших об’єднаних громадах Закарпаття – Тячівській і Вільховецькій – відбулися вибори старост, посади яких було введено в рамках децентралізації, відповідно до Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Слід зазначити, що старости обиралися на прямих виборах, тобто переможцем став той кандидат, який отримав найбільше голосів.
Таким чином на виборчі дільниці прийшли мешканці сіл: Лази, Руське Поле, Тячівка, Округла Тячівської об’єднаної громади та Вільхівці-Лази, Раково, Добрянське Вільховнцької громади.
Процес голосування відбувся без суттєвих порушень громадського спокою та виборчого законодавства. У визначений термін було сформовано комісії , забезпечено їх охорону та відповідну роботу.
Зранку, рівно о 8:00 відкрились виборчі дільниці, у всіх населених пунктах, де проходили вибори. Станом на 10 годину за інформацією Тячівського міськвиборчкому найбільш активно розпочалося голосування на ДВК 210534 свій вибір зробили 118 громадян, на ДВК 210535 – 49.
В той час як у Лазах проголосували 45 виборців, в Округлій – 16, у Тячівці – 33. Загалом традиційно першими на виборчі дільниці навідались мешканці, які йшли на богослужіння до церкви. До початку і після завершення недільної служби в храмих району, проявлялася найбільша активність виборців. Варто зазначити, що така тенденція спостерігається впродовж багатьох років.
На виборчих дільницях Вільховецької громади процес волевиявлення впродовж усього дня проходив спокійно, без ексцесів. Лише у селі Добрянське довірена особа одного з кандидатів у старости зафіксувала, що виборцям видавали бюлетені без паспортів.
Станом на 13.20 у Ракові проголосувало 162 виборці із 810. На дільниці у Вільхівці- Лази із 2482 виборців здійснили волевиявлення 556 мешканців села . За дві години до закриття дільниць активність виборців тут суттєво збільшилась. Зокрема, на 18.00 у Вільхівці-Лази та Ракове вже проголосувало близько половини виборців, у Добрянському – 36%.

За інф. ua-reporter.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *