На Закарпатті відбувся фестиваль ковалів «Гамора – 2013» (фото)

Сьогодні, 30 червня, у закарпатському селі Лисичево Іршавського району відбувся фестиваль ковалів «Гамора-2013». У фестивалі взялиучасть 20 ковалі з Івано-Франківська, Ужгорода, Мукачева, Міжгіря та Іршавщини. Завданням сьогоднішнього фестивалю було викувати логотип фестивалю (колесо та молот).

гамора7

У фестивалі також взяли участь 15 народних умільців, які показували свою майстерність у гончарстві, лозоплетінні, вишивці та інших народних промислів. У святковому концерті взяли часть 10 фольклорних та 10 естрадних колективів, гостем фестивалю був і уродженець Іршавщини, відомий співак Степан Гіга.
Всіх учасників та гостей фестивалю привітав перший заступник голови закарпатської ОДА Ігор Свищо, який вручив учасникам відзнаки обласної адміністрації та грошові премії.
гамора6
Як зазначили учасники та гості фестивалю, організували фестиваль на високому професійному рівні. Організаторами фестивалю були відділ культури і туризму Іршавської РДА, Іршавська районна рада, спілка ковалів Іршавщини та Лисичівський сільський голова.
Фестиваль відвідала у минулому голова Президії Верховної Ради УРСР Валентина Шевченко,а за два дні фестивалю тут побувало більше 6 тисяч гостей.

гамора8 гамора5 гамора4 гамора3 гамора2 гамора гамора9
Фото Новини Закарпаття

1 comment

Alex says:

Привіт усім!
На жаль комерція і політика задушила той справжній дух фестивалю, яким він був на початку. Тепер це все штучне (.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *