На Закарпатті українські та словацькі прикордонники затримали 22 нелегальних мігранти із Південно-Східної Азії

прикордонникиДержавна прикордонна служба України у взаємодії із правоохоронними органами суміжних країн продовжує вживати оперативні заходи з метою протидії протиправній діяльності на держкордоні. Тісна взаємодія уже неодноразово давала позитивні результати.  А учора в рамках спільної операції «Кордон-2016» співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії із словацькими колегами стали на заваді незаконному перетину державного корону великої групи нелегальних мігрантів із Південно-Східної Азії.

Так, в рамках відпрацювання заходів, що направленні на недопущення незаконного перетину державного кордону, прикордонники відділу «Новоселиця» Чопського загону виявили групу із нелегальних мігрантів. 16 невідомих осіб азіатської зовнішності, з яких 12 чоловіків та 4 жінок намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон. Їх затримали на відстані близько 200 м від лінії державного рубежу.  Відразу по даному факту українські прикордонники проінформували  правоохоронців  Словаччини та в подальшому розпочали спільні пошукові заходи з метою виявлення інших організованих груп та недопущення незаконного перетину. Як результат, словацькі колеги неподалік кордону  затримали ще одну групу з 6 чоловік.

Усі затримані документів при собі не мали, однак пояснили, що вони громадяни В’єтнаму, Афганістану, Ірану, Індії та Пакистану та планували незаконно потрапити до країн Євросоюзу.

Наразі 16 порушників доставлено до пункту тимчасового тримання Чопського загону. Тривають  заходи щодо встановлення осіб затриманих та обставин правопорушення та складання відповідних процесуальних документів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *