На Закарпатті тривають масові рубки лісів (ФОТО)

Мукачівський журналіст та громадський діяч Юрій Кравчук опублікував на своїй сторінці у соцмережі шокуючі фотографії того, в яких масштабах у Закарпатській області нині відбувається вирубка карпатських лісів.

На світлинах чітко видно сотні зрубаних дерев, які готують до завантаження на потяги та відправки закордон. Як стверджує журналіст, деревина – із цінних порід.

«Безперестанно у Мукачеві завозиться та вантажиться на вузькоколійні вагони, очевидно – на експорт – цінні породи деревини. Цікаво, які масштаби рубок декларуються лісгоспами офіційно?» – цікавиться Кравчук.

Скільки таких фотографій можна було зробити за останні півроку, залишається тільки здогадуватись. Нагадаємо, питання лісового господарства восени було одним із «найгарячіших» в політиці тоді новопризначеного голови ОДА Василя Губаля. Губернатор не один місяць намагався звільнити головного лісівника області Ігоря Фізика. При чому називав подібну кадрову політику Губаль люстрацією. Коли ж йому нарешті вдалося «люструвати» непідконтрольного собі та мукачівській банді Фізика, Губаль взявся згадувати молодість та роки роботи на Воловеччині. Нагадаємо, там він на початку двотисячних не тільки засновував районну організацію Партії Регіонів, але й активно займався вирубкою лісів. Вочевидь отримані тоді навики дали про себе знати і губернатор не зміг пройти повз такий ласий шматок пирога як закарпатські ліси. Тим більше зараз, коли вони знаходяться під повним його контролем, а новий голова лісового господарства виконує роль чергової балогівської маріонетки.

Не дивно також і те, що вантажиться зрізане дерево не де інде, а саме на Мукачівщині – вотчині головних кримінальних угрупувань Закарпаття. У жодному іншому районі зробити це непомітно та повністю безкарно навряд чи вдалося б. Зате Мукачево дає своїм «королям» необмежені можливості для обкрадання області.

Як результат – обідрані гори, паводки, селеві потоки та тисячі поламаних життів. І все заради збагачення одного бандитського клану.

ліс ліс2 ліс3 ліс4 ліс5

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *