На Закарпатті триває Тиждень безпеки дорожнього руху

безпека-рухуЗакарпаття приєднується до Національного тижня безпеки дорожнього руху-2015. Всеукраїнська інформаційно-просвітницька кампанія триватиме з 9 по 15 листопада.
Головне гасло кампанії – «Безпека на дорогах залежить від кожного». Це основний принцип, за яким має діяти держава і кожен окремий громадянин, адже лише спільні дії та партнерство можуть стати реальною силою, яка здатна змінити ситуацію на автошляхах країни на краще. Як повідомили в управлінні Укртрансінспекції у Закарпатській області, впродовж тижня, з метою профілактики та запобігання ДТП плануються наради та круглі столи з автомобільними перевізниками, комплексні заходи для покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності, акції з попередження ДТП та інше. У навчальних закладах міста проведуть уроки з безпеки на дорозі.
Довідково:
Україна входить у п’ятірку країн Європи з найгіршими показниками травмованості та смертності на дорогах. Щодоби внаслідок дорожньо -транспортних пригод гине близько 14 громадян, понад 100 осіб отримують травми різних ступенів тяжкості. Серед основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод – перевищення водіями безпечної швидкості руху, порушення правил дорожнього руху пішоходами, керування транспортом у нетверезому стані та порушення правил маневрування.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *