На Закарпатті пройдуть навчання із територіальної оборони краю

Близько півтисячі закарпатців візьмуть участь у масштабних навчаннях резервістів територіального резерву. Протягом десяти днів резервісти та військовозобов’язані, які стоять на обліку у військових комісаріатах області, відпрацьовуватимуть навички, необхідні для оборони краю у разі потенційної небезпеки.
Навчальні збори одного із головних підрозділів територіальної оборони пройдуть на базі Закарпатського обласного військового комісаріату. Власне навчання відбудуться на території Ужгородської дільниці полігону військової частини пп В4673, де раніше злагодження проводила 128 окрема гірсько-піхотна бригада.
– Це планові навчання на підставі Плану підготовки, затвердженого Генеральним штабом Збройних сил України, проводитимуться вони виключно на території Закарпатської області, де підрозділи територіальної оборони, власне, і формуються, – роз’яснив військовий комісар області полковник Богдан Череміський. – Ці десять днів стануть корисними для кожного чоловіка, який візьме участь у зборах. Кожен матиме змогу перевірити свої можливості, навчитись чомусь новому, згадати старі навики, які можуть стати в пригоді навіть у повсякденному житті.
Розташуються резервісти в польовому наметовому таборі. Протягом десяти днів заняття із військово-медичної, інженерної, тактико-спеціальної, тактичної підготовки, мінної безпеки та вогневої підготовки із практичними стрільбами із ними проведуть офіцери обласного військового комісаріату та 128 ОГПБр, які мають бойовий досвід.
Призову на навчальні збори резервістів територіального резерву підлягають військовозобов’язані віком від 20 до 60 років, які звільнені в запас із військової служби по частковій мобілізації та не зараховані до військового оперативного резерву першої черги (за рішенням військового комісара), звільнені зі строкової військової служби, отримали відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації (за станом здоров’я, сімейними обставинами тощо) до моменту оголошення правового режиму воєнного стану тощо.
Варто зазначити, що всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Також кожному резервісту гарантоване державне страхування і безкоштовне медичне забезпечення. Крім того за підсумками зборів вони отримають грошове забезпечення, аналогічне до виплат резервістам оперативного резерву першої черги, які проходили навчання у складі бойових бригад, з урахуванням терміну перебування на зборах.

Група по роботі з особовим складом
та громадськістю Закарпатського ОВК

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *