На Закарпатті мешканець незаконно зберігав партію білоруських сигарет на суму 120 тис. грн.

В приватному помешканні громадянина, який проживає одному з населених пунктів Виноградівського району, слідчим разом із оперативними працівниками ГУ Міндоходів області виявлено на зберіганні та вилучено з незаконного обігу 12 000 пачок сигарет. Цигарки були білоруського виробництва, без марок акцизного податку, підготовлені для відправки за кордон. Їх орієнтовна вартість складає 120 тис. грн.
Наразі встановлюється, яким чином на Закарпатті з’явились сигарети іноземного виробництва та як їх планували використати зловмисники.
Це вже четвертий факт перебування у незаконному обігу сигарет виробництва країн СНД (Росія та Білорусь), виявлений податковою міліцією області з початку року.
Всього з початку 2014 року податковою міліцією ГУ Міндоходів в області вилучено з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму понад 1,8 млн. грн., у тому числі тютюнової продукції на суму 518 тис. грн. Припинено діяльність трьох підпільних алкогольних цехів. У Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 20 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів. Одинадцяти винним особам вже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень вказаної категорії. Кримінальні провадження відносно них направлені на розгляд судових органів.
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *