На Закарпатті до контрабанди були причетні обласна державна адміністрація, прокуратура, суди та міліція

москальПро це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю виданню “Фокус”.

За його словами, у ході слідства з’ясували, що при екс-президенті Віктора Януковича через офіційні пункти пропуску еліта контрабандистів “возила контрабанду оптом”. “Правоохоронці або були “при справі”, або їх змушували мовчати”, – зазначив Москаль.

Своєю чергою, як стверджує голова області, присязі залишилися вірними лише деякі люди у погонах.

“Ці люди винесли секретні документи з управління МВС, сховали їх у горах і на дачах у друзів. Частина цих документів мені принесли, коли я сюди приїхав. Показали найбільші схованки контрабанди і розкрили схеми роботи контрабандистів”, – сказав він і додав, що зараз по цих документах в основному ведеться робота.

При цьому він зазначив, що цілодобово проводяться обшуки. Над слідством працюють три незалежні групи: Генпрокуратура, СБУ та обласне управління МВС, у якого вже близько 15 епізодів по цій справі. “З’ясувалося, що на контрабанді були зав’язані облдержадміністрація, міліція, прокуратура та суди”, – підсумував Москаль.

Нагадаємо, 15 липня Геннадій Москаль очолив Закарпатську ОДА. У цей же день президент України Петро Порошенко в області представив нового керівника. За словами глави держави, незалежність від кланів стала однією із складових такого кадрового рішення. Другим чинником, який зумовив вибір Москаля, став досвід вирішення проблем та боротьби з контрабандою, який він отримав на фронтовий Луганщині.

Також Порошенко запевнив, що Москаль буде мати найширші повноваження і зможе самостійно формувати свою команду.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *