На Закарпатті близько 10 тисяч безробітних

безробітнийКількість зареєстрованих безробітних на кінець квітня 2014р. становила 9,9 тис. осіб, або 21,7% усіх безробітних працездатного віку, визначених за методологією МОП. Допомогу по безробіттю отримували 82,4% осіб, які мали статус безробітного.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області збільшився на 0,1 в.п. порівняно з попереднім місяцем і на кінець квітня 2014р. становив 1,3% населення працездатного віку, у сільській місцевості та міських поселеннях він становив 1,2% та 1,3% населення працездатного віку відповідно.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, в квітні 2014р. порівняно з березнем 2014р зменшилася на 34, або на 3,5%, і на кінець місяця становила 925. Порівняно з відповідним періодом минулого року даний показник зменшився на 39,8%.

За останніми даними, у загальній кількості вакансій кожна третя була в переробній промисловості, кожна десята – в транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності, а також в оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, кожна вісімнадцята – в державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні.

За сприяння державної служби зайнятості у січні–квітні 2014р. працевлаштовано 3598 осіб, або 21,3% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді, у т.ч. у квітні п.р. – 1153 особи, або 32,0% громадян, працевлаштованих за період з початку року. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих збільшилась у півтора раза.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю впродовж квітня п.р., становила 8,4 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 912 грн., що дорівнює 74,8% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.), повідомляє Головне управління статистики у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *