На Виноградівському окрузі не додали виборчих бюлетенів

На виборчій дільниці села Онок (Виноградівський район, виборчий округ № 22) членам комісії не видали 17 бюлетенів. Таким чином ці документи під час голосування залишилися на робочому столі у керівництва ДВК, а не у членів ДВК, які мали їх видавати виборцям.
 Про це повідомляє координатор кампанії спостереження  за проміжними місцевими виборами-2013 від Громадянської мережі ОПОРА в Закарпатській області Святослав Бабіля

Сама секретар ДВК представнику громадянської мережі «ОПОРА» таку ситуацію пояснила тим, що ці бюлетені, на її думку, зайві – виборців на дільниці менше, ніж отримано бюлетенів. Тож керівництво ДВК на власний розсуд визначило, скільки саме документів, на їх думку, є «зайвими».

Частина 4 статті 69 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» передбачає» – «Голова дільничної виборчої комісії на підставі витягу з протоколу кожної територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії оголошує кількість виборчих бюлетенів для голосування з кожних місцевих виборів та окремо по кожному виборчому округу, в яких проводиться голосування на виборчій дільниці, отриманих дільничною виборчою комісією». Тобто, такого поняття як «зайвий бюлетень» у законодавстві не існує.

Крім того, частина 13 цієї ж статті допускає заміну бюлетеня у разі, якщо виборець припустився помилки. Виборець має право визнати свій бюлетень недійсним, натомість поросити інший бюлетень для голосування.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *