На Виноградівщині горіла котельня

пожежа-котельняКотельня приватного будинку горіла учора, 1 лютого, в с. Олешник Виноградівського району. Пожежа трапилася у підвальному приміщенні одноповерхового житлового будинку, повідомили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області.
Загорання помітив власник обійстя, який саме спустився в підвал перевірити роботу твердопаливного котла. Побачивши дим, чоловік о 14:48 повідомив про пожежу до Служби порятунку «101».
Ще до прибуття пожежних підрозділів господар разом із сусідами намагався самотужки загасити вогонь за допомогою підручних засобів. Далі справу продовжили бійці 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів, які виїхали на місце події. Вже о 15:04 пожежу локалізували та о 15:30 – повністю ліквідували. Житловий будинок, під яким розміщувалася котельня, вдалося врятувати від знищення.
Імовірно, до загорання призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючих агрегатів та обладнання. Одразу біля топкового отвору твердопаливного котла знаходилися дрова й різне сміття, на яке могла потрапити іскра. Як наслідок, вогонь знищив мопед і частину майна в підвалі. Крім цього, було пошкоджено газовий котел, розміщений на відстані 1,5 м від твердопаливного. Завдані збитки оцінюють у 2 тисячі гривень.
УДСНС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *