На Виноградівщині госпіталізували п’ятьох дітей з харчовим отруєнням

В ніч з 24 на 25 липня о першій годині ночі до інфекційного відділення Виноградівської райлікарні була госпіталізована родина зі Львівщини, яка відпочивала в одному із туристичних закладів району. Про це повідомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області.

Четверо дітей: 10-місячний малюк, 5-річна дівчинка, 12-річний хлопчик та старший 17-річний юнак мали ознаки шлунково-кишкових розладів: загальна слабкість, нудота, блювання, пронос, болі у шлунку.

Ще одна дитина – 5-тирічний хлопчик, – вже з іншої родини, але теж з ознаками кишкових розладів, була доставлена до медзакладу вже о четвертій годині ночі.

Як повідомила головний лікар Виноградівської районної лікарні Надія Онисько, діти отримали повний спектр медичної допомоги згідно клінічних протоколів з використанням всіх необхідних медикаментів. Зараз стан всіх дітей задовільний. Попередній діагноз: гострий гастроентероколіт.

У закладах відпочинку та харчування обстежені працівники, проведено всі необхідні дезінфекційні заходи. Відібрані змиви на патологічну флору, проби води та продуктів харчування. Фахівці Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України та Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Закарпатській області проводять епідрозстеження. Остаточні висновки будуть відомі після кінцевих лабораторних досліджень.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *