На Ужгородщині відкрили меморіальну дошку на честь педагога Іллі Анталовці

Про це повідомляє на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат Ужгородської райради Роланд Цебер:

Ще 26 травня 2017 року на фасаді Коритнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів нами було урочисто відкрито меморіальну дошку відомому громадсько – культурному діячу с. Коритняни, колишньому директору восьмирічної школи 1976 – 1979 рр., заступнику голови колгоспу ім. Калініна, голові виконавчого комітету Коритнянської сільської ради, Анталовці І.М.
Саме Ілля Михайлович був ініціатором будівництва в селі середньої школи. Завдяки його зусиллям та інтузіазму, навчальний заклад був збудований проектною потужністю на 424 учнівські місця з сучасними кабінетами, їдальнею, спортивним та актовим залами.

До мене з ініціативою створити меморіальну дошку звернувся громадський діяч села Еміл Федорович Грицище, на що я відразу погодився.

Роботу виконав заслужений художник України, доктор мистецтвознавства Белень Михайло.

Насамперед висловлюю подяку ініціаторам та тим, хто підтримав проект.Я дуже радий, що особисто міг допомогти у створенні меморіальної дошки,яка на завжди залишиться в історії краю.

Наостанок хочеться цитувати слова відомого українського письменника Максима Рильського :”Хто не знає свого минулого,той не вартий свого майбутнього”…І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого, – перекотиполе, куди вітер подме, туди воно і котиться. Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *