На Тячівщині побудують сміттєпереробний завод

сміттяВчора, 28 травня, голова Тячівської райради Михайло Данилюк та уповноважений представник Європейського фонду Розвитку та інвестицій для країн Східної Європи на Україні Василь Мельник підписали концесійний договір концесійний договір з ТзОВ «ТЯЧІВЕКОПРОМ».

Сьогодні відбулось підписання договору, метою якого є передача в концесію на 49 років права на поводження з твердими побутовими відходами в районі, – розповів Василь Мельник. За його словами, на Тячівщині побудують сучасний екологічний завод з переробки ТПВ без права спалювання та захоронення. Іншими словами, технологією передбачено відсутність сміттєзвалища і відсутність процесу спалення, що означає 100% переробку ТПВ.

Дана програма співпрацює тільки з приватними підприємствами без залучення державних коштів. Термін проектування і будівництва заводу, що передбачає комплексне вирішення проблеми утилізації ТПВ в районі – до двох років. Вартість реалізації проекту будівництва – 65 мільйонів євро.

Розпочнуть експертизу та будівництво заводу на Тячівщині вже найближчим часом. Цьому передує процедура підписання аналогічних договорів у Виноградівському, Хустському та Міжгірському районах.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *